Fiskus miesza w gastronomii, a przedsiębiorcy starają się uniknąć nierównego opodatkowania

autor: Agnieszka Pokojska01.12.2015, 07:23; Aktualizacja: 01.12.2015, 08:10
restauracja

Przedsiębiorca ma prawo swobodnego kształtowania cen, ale nie wtedy, gdy prowadzi to do nadużyć podatkowychźródło: ShutterStock

Organy podatkowe kwestionują działania przedsiębiorców z branży kulinarnej wpływające na zmniejszenie podatku. Podważają np. sposób opodatkowania zestawów oraz rozdzielenie płatności na serwis i napój

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane