Od usług cateringowych trzeba zapłacić 8,5-proc. zryczałtowany PIT

autor: Mariusz Szulc15.11.2013, 07:33; Aktualizacja: 15.11.2013, 08:42

Mężczyzna przygotowywał posiłki, które następnie dostarczał do Centrum Opieki Medycznej. Rozliczał się z PIT, płacąc 3-proc. ryczałt od przychodów. Urząd skarbowy uznał, że podatnik świadczył usługi cateringowe i gastronomiczne. Od pierwszych powinien odprowadzić 8,5-proc. zryczałtowany PIT.

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane