statystyki

Kiedy wydatków na lunch z kontrahentem nie zaliczymy do kosztów

autor: Mariusz Szulc01.12.2015, 08:51; Aktualizacja: 01.12.2015, 09:09
restauracja

Przez dłuższy czas trwał na ten temat spór między podatnikami i fiskusem, ale ostatecznie wypracowane zostały kompromisowe reguły.źródło: ShutterStock

Przedsiębiorca nie pomniejszy przychodu o pieniądze wydane na usługi gastronomiczne, jeśli jego głównym celem było zbudowanie pozytywnego wizerunku firmy. Może za to potrącić wydatki na obiady, lunche i kolacje stricte biznesowe, nawet jeśli spożywał podczas nich alkohol.

Reklama


Czy poczęstunki dla klientów mogą być kosztem


Pozostało jeszcze 95% treści

Czytaj wszystkie artykuły
Miesiąc 97,90 zł
Zamów abonament

Mam kod promocyjny
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Więcej na ten temat

Reklama


Artykuły powiązane

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane

Reklama