statystyki

IS w Łodzi o obniżonej stawce VAT na artykuły spożywcze

autor: Ewa Ciechanowska17.08.2015, 11:19; Aktualizacja: 17.08.2015, 11:19
Przedsiębiorca zwrócił się do Urzędu Statystycznego z wnioskiem o sklasyfikowanie zgodnie z zasadami Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wyrobu spożywczego, jaki zamierza produkować.

Przedsiębiorca zwrócił się do Urzędu Statystycznego z wnioskiem o sklasyfikowanie zgodnie z zasadami Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wyrobu spożywczego, jaki zamierza produkować.źródło: ShutterStock

TEZA: Dostawa wyrobu zaklasyfikowanego według PKWiU do grupowania 10.89.19.0, niezawierającego alkoholu i niestanowiącego ekstraktu słodowego, opodatkowana jest 8-proc. stawką VAT.

Reklama


Nr IPTPP1/4512-293/15-4/MSu

Linia interpretacyjna

Linia interpretacyjna

źródło: Dziennik Gazeta Prawna

INTERPRETACJA INDYWIDUALNA DYREKTORA IZBY SKARBOWEJ

z 10 lipca 2015 r.

PROBLEM

Przedsiębiorca zwrócił się do Urzędu Statystycznego z wnioskiem o sklasyfikowanie zgodnie z zasadami Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) wyrobu spożywczego, jaki zamierza produkować. Skład wyrobu o terminie spożycia 28 dni jest następujący: mleczko kokosowe bio, skrobia, glukoza bio, agar, szczepy kultur bakterii. Jest to wyrób rolnictwa ekologicznego w całości roślinny, pozbawiony glutenu i alkoholu. Nie stanowi też ekstraktu słodowego.


Pozostało jeszcze 78% treści

Czytaj wszystkie artykuły
Miesiąc 97,90 zł
Zamów abonament

Mam kod promocyjny
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Zapoznaj się z regulaminem i kup licencję
Więcej na ten temat

Reklama


Artykuły powiązane

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Prawo na co dzień

Polecane

Reklama