W ramach ulgi na ekspansję nie można odliczyć wynagrodzeń pracowników zajmujących się obsługą targów – ani zatrudnionych w firmie, ani tych na zlecenie – twierdzi dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej. Wyjaśnia też, że nie zawsze obejmuje ona koszty próbek towarów.
- organizację miejsca wystawowego, w tym: biletów lotniczych, wyrobów spółki przeznaczonych do degustacji, dodatkowych surowców niezbędnych do pełnej prezentacji nowych wyrobów w postaci proponowanych dań, koszty projektu miejsca wystawowego i budowy stoiska,
- obsługę miejsca wystawowego (koszty zatrudnienia kucharza obsługującego degustacje oraz hostessy),
- najem powierzchni wystawienniczej oraz podłączenia mediów: wody, energii,
- zakwaterowanie i wyżywienie pracowników oraz zarządu spółki, którym jest główny udziałowiec.
- wynagrodzeń pracowników oddelegowanych do tych zadań,
- organizacji degustacji i szkoleń produktowych (wynajem sali, zapewnienie wyrobów do degustacji, dodatkowe surowce, koszty zatrudnienia kucharza obsługującego degustacje),
- przekazywanych próbek degustacyjnych.
- przekazywania im próbek degustacyjnych,
- organizacji degustacji i szkoleń produktowych (wynajem sali, wyroby przeznaczone do degustacji, dodatkowe surowce, koszty zatrudnienia kucharza obsługującego degustacje).