VAT: Żywność z różnymi stawkami podatku

autor: Patrycja Dudek, Elżbieta Delert30.09.2014, 07:10; Aktualizacja: 30.09.2014, 10:01
Dyrektywa 2006/112/WE daje Polsce możliwość stosowania obniżonej stawki VAT w odniesieniu do „środków spożywczych".

Dyrektywa 2006/112/WE daje Polsce możliwość stosowania obniżonej stawki VAT w odniesieniu do „środków spożywczych".źródło: ShutterStock

Zróżnicowanie VAT na produkty spożywcze jest zgodne z przepisami unijnymi – uznał Naczelny Sąd Administracyjny.

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane