Przepisy dotyczące wydatków na biznesowe obiady trzeba zmienić

autor: Przemysław Molik09.07.2013, 07:08; Aktualizacja: 09.07.2013, 10:38
Restauracja

Restauracjaźródło: ShutterStock

Pewne formy interakcji z klientami, w tym np. kolacje, są już powszechnym elementem prowadzenia działalności - mówi Michał Grzybowski, doradca podatkowy, partner w Ernst & Young.

wróć do artykułu

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:Dziennik Gazeta Prawna
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Reklama

Komentarze (2)

  • Majster(2013-07-09 15:57) Zgłoś naruszenie 00

    Najgorsze w takiej interpretacji jest to,że wydatek taki mógłby zostać zakwalifikowany jako koszt,jeśli ma związek z przychodem lub w celu osiągnięcia przychodu,ale jak to udowodnić przed "osobami" z US? Na fakturze z restauracji zamieścić podpisy osób uczestniczących?Wziąć oświadczenie od nich? Chore przecież...A co w przypadku,kiedy przyszły kontahent jednak nie zdecyduje się na moje usługi/produkty? Jak udowodnić,że chciałem osiągnąć przychód? Ot zagwozdka

    Odpowiedz
  • lika(2013-07-09 20:24) Zgłoś naruszenie 00

    zmienić przepisy na dotacje na garnitury i sukienki rządowe również.

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Polecane