« Powrót do artykułu

Działalność gastronomiczną w księgach przedstawia się podobnie jak handlową

Rozpoczynam pracę jako księgowa w firmie prowadzącej działalność gastronomiczną. Jakie konta warto wprowadzić? W jaki sposób powinna przebiegać ewidencja sporządzonych posiłków w kuchni zakładu gastronomicznego?

restauracja

żródło: ShutterStock

Odchylenia od cen ewidencyjnych z tytułu marży wkalkulowanej w ceny, gdy ewidencja zapasów towarów w magazynie i kuchni zakładu gastronomicznego jest prowadzona w cenach sprzedaży brutto, można rozliczać w ciągu roku obrotowego za pomocą wskaźnika odchyleń przeciętnych (Wop)

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!